Преживях спонтанен аборт, да поговорим

  • 155 393
  • 847
  •   1
Отговори
# 75
  • Враца
  • Мнения: 5 201
dion, аз бих те посъветвала да отидеш и на друг лекар. На мен ми се случи нещо подобно, но този, който ме гледа не ми каза как изглежда лигавицата, ами ме тъпка с 3-4 вида хапчета. отидох при свестен гинеколог, който каза, че трябва да направя кюретаж, което направих. След това висчко беше наред. Имах си овулация на следващия месец. Затова те съветвам да потърсиш   още едно мнение.
Успех и кураж!

# 76
Здразейте момичета. И аз преживях спонтанен аборт или преждевременно раждане както и да се казва в 22 г.с.Загубих момче и момиче след 15 години чакане и постигнати с 4 опит инвитро . След две седмици ще стане година от преживяното.Скоро ми предстои поредния пети опит дано бог е с мен.Неви пиша това зада ми съчувствате а да ви успокоя че нещата при вас са по прости и всичко ще бъде наред не се учайвайте .Късмет на всички нас.

# 77
Здравейте скъпи приятелки по страдание. Ейто, че и аз си имам своя тъжна история ,която ме сполетя много скоро 28, този месец, ден след моя рожден ден. Една година се стараехме да имаме дете и когато разбрахме, че ще имаме бяхме най-щастливите бъдещи родители, но ето че не станахме. Бях бременна в 10 г.с., даже си видях плода, който падна, беше доста развит. Приеха ме по спешност и ми направиха кюртаж. Когато вчера бях на преглед попитах д-ра кога можем да пробваме пак и той ми каза още другия месец. Това малко ме успокои, защото толкова искам дете, че не бих чакала и секунда. Притеснението ми е само това да не се превърне във фикс идея и това да забави нещата. Това е което исках да ви споделя и да ми помогнете да го преодолея, за да си дадем шанс за едно здраво бебе.

# 78
Само да ви кажа,като човек с повече опит,да не пробвате веднага!ТРЯБВА 6 МЕСЕЦА,за да се възстанови матката.И това .което пише 1но момиче,че в Германия ,пазенето било 3 месеца и след 1 аборт не се вземали мерки newsm78,хич не ми звучи добре,нали уж там е напреднала медицината newsm78.
При ново забременяване си трябва повече пазене и да се вземат мерки отрано.не може да се забременява 1 месец,след аборт,това е лудост,как може да не го знае Svetli newsm78,няма лекарска грешката,грешката си е твоя Shocked

# 79
  • Враца
  • Мнения: 5 201
Олианата, не можеш да казваш, че грешката е на Светли, защото тя е попитала лекаря си. Нали лекарите са тези, които разбират най-добре и ние им се доверяваме?
Колкото до пазането, според мен зависи от това колко ранен е абортът и състоянието на иднивидуалния човек, както и решението на лекаря след преглед.
Момичета, моля ви всички имаме собствено мнение, но не нападайте другите, само защото или те или лекарите им имат различно от вашето мнение по въпроса. Достатъчно е тежка темата, достатъчно ни е тъжно, няма нужда някой без да иска с изказването си да се опитва да ни накара да се самообвиняваме.
Благодаря!

# 80
 Здравейте на всички
Направих аборт преди почти 3 седмици, не беше спонтанен, а от нежелана бременност Непълнолетна съм и затова прибягнах към предизвикване с хапчета Една приятелка скоро беше бременна, но не искаше детето и тъй като със съпрага и бяха в чужбина, се върна и вече беше в началото на 4-тия месец... и дори частник не искаше да направи операцията, но и казал въпросните хапчета за язва, които предизвикват аборт. Тя успя, както и аз Но после настъпиха усложнения, в моя случай, кървях много, а и бях съмъ вкъщи, преживях го много зле , преди няколко дни спрях антибиотиците, но още не съм мн добре Изморявам се бързо, гади ми се, ходих на гинеколог още на следващия ден и той ме направи на нищо като разбра, но и обеща да запази в тайна... Сега и психически се разтройвам...

# 81
Миличка,не е трябвало така да действаш.Ходи се на лекар,нищо,че си непълнолетна,казвам ти го,защото и аз на тези години съм правила глупости .
Какви са тези хапчета,които предизвикаха изхвърлянето на плода?
Сега,спокойно,ходи си на лекар и той ще ти каже как да се предпазваш от нежелана бременност.

# 82
  • Варна
  • Мнения: 3 885
Само да ви кажа,като човек с повече опит,да не пробвате веднага!ТРЯБВА 6 МЕСЕЦА,за да се възстанови матката.И това .което пише 1но момиче,че в Германия ,пазенето било 3 месеца и след 1 аборт не се вземали мерки newsm78,хич не ми звучи добре,нали уж там е напреднала медицината newsm78.
При ново забременяване си трябва повече пазене и да се вземат мерки отрано.не може да се забременява 1 месец,след аборт,това е лудост,как може да не го знае Svetli newsm78,няма лекарска грешката,грешката си е твоя Shocked

Мога да ти изпратя няколко статии по въпроса, включително от един американски сайт, който четох наскоро. Никъде не се говори за чакане от 6 месеца при аборт преди 10 г.с. Знам, че много гинеколози в България настояват за това чакане. Но мога от опит да ти кажа, че не е гаранция. Преди първия аборт тази пролет бях чакала точно 6 месеца и въпреки това пак падна бебето. Така че гаранция няма, ако щеш и година да чакаш. Моля те, както е казала и Queen of rain, не настройвай момичетата така. Всеки слуша гинеколога си и това не е лудост. И едва ли искам сама да си навличам беди.

# 83
А моят лекар точно обратното - той е против чакането е.  Rolling Eyes
Днес ходих на преглед, първи цикъл съм след 2ри аборт, който беше в края на март - 6 г.с., без кюретаж - каза ми след като ми дойде сега - веднага да почваме стимулация с Клостилбегит  Shocked
Аз се бях подготвила да чакаме поне 3-4 месеца, защото при първия аборт много ми изтъня лигавицата след кюретажа. Забременях 2 месеца след това, но не се задържа и все си мисля, да не би лигавицата не е била готова...
Мисля. че всичко е строго индивидуално и най-важното психическито и физическо (хормонално) възстановяване.
Естествено е всеки гениколог да си има свое виждане, а от нас зависи да решим дали ще го послушаме или не. Аз например си казах на лекаря, че не съм готова веднага да започнем с опитите и държа да изчакаме до есента, а от там нататък какво ще стане - Божа Работа...

# 84
  • Варна
  • Мнения: 3 885
Здравейте пак! Търся информация как падат нивата на HCG след спонтанен аборт, можете ли да помогнете? Днес ми е 12 ден след аборта и 14 ден след инжекция Прегнил 5000 за задържане, правих сутринта уринен тест, който излезе положителен с бледа черта. Това нормално ли е?

# 85
  • Враца
  • Мнения: 5 201
По спомен:
положителен тест на 18 ден след овулацията, като си ми дойде. Правих кюретаж на 29 ден след овулацията, имах положителени тестове на 37 и 39 ден след ову, което е 8-10 дни след кюретажа, но стойностите падаха. На 37 ден беше около 27, след това беше 20 или под 20.
Направи си един кръвен за всеки случай и следи как пада. Аз го правих, защото няколко дни след кюретажа ми дойде и пак не искаше да спре

# 86
Светли,извинявай,ако съм те засегнала.Аз съм изживяла 2 спонтанни със разлика от 2 години между 2та,така ,че може би това не е причината.Моят гинеколог е сигурен,че поне 3 месеца трябва да се пазим,след такова нещо newsm78.
Сега не го мисли,ами си направи разните там имунологични,генетични и тн.изследвания.
Не съм искала да те нараня,знам какво изживяваш!!!А във Варна има много добри специалист-д-р Александров и др.Отиди там.Наистина всеки слуша гинеколога си,ама е добре този гинеколог да си разбира от работата.А,че в Америка не обръщат внимание,това го знам,дори не дават антибиотик след аборт,против инфекции и после се получават усложнения,имам приятелка там и хич не е очарована.

# 87
  • Мнения: 552
Доколкото знам - вследствие на опита ми от 3 спонтанни аборта, изчакването няколко месеца преди нова бременност (според някои лекари 3-4 месеца, според повечето - 6 за по-голяма сигурност, че няма да се получи нов спонтанен аборт поради недобро възстановяване на матката) се налага, ако е правен кюртаж. В случаите, когато не се е наложил кюртаж, може и веднага да се правят опити...

# 88
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
    Здравейте и от мен. Включвам се по темата, а причината е болката в сърцето ми от предстоящ утре кюртаж. Той ще ми е втори...но нека започна от начало.
   Миналата година забременях м. Януари, в средата на Февруари прокървих и това продължи до м. Март, когато се наложи да ме кюртират поради спирането на развитието на плода. Трагедията беше подсилена от факта, че възстановяването от кюртажа продължи 2 месеца-болки и жестоки кръвоизливи, прегледи, инжекции за спиране на кръвотечението и т.н. Психически и физически бях рухнала, но мисълта за бебе ми даваше сили. Знаех, че следващият път в който забременея всичко ще бъде наред-не очаквах, че животът и съдбата ще ме изправят отново пред такива изпитания. Последваха прием на противозачатъчни /заради кисти/, тези хапчета ми направиха хормоните абсолютен хаос, после възстановяване и прием на лекарства за смъкване на нивата на определени хормони в границата им, после фоликуметрии, цветна снимка, стимулация с Клостилбегит. Резултатът от него го видях след 10 дневно закъснение. Най-красивите 3 мм. в живота ми-едно сладко зародишче, което осмисли животът ми.  Радостта ми не трая дълго - един ден и пак прокървих. Това стана миналият понеделник. Поставиха ми Прегнил, започнах да пия Дуфастон, но явно и този път не ми беше писано да задържа малкото съкровище. Утре живот и здраве сутринта в Шейново, ще ми отнемат и последната надежда, че тази малка, красива точица ще стане бебе.
   От тук нататък тръгваме по изследвания-ще се търси причината...но за това ще пиша по-късно!

# 89
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Розичке,каквото и да ти кажа,ще е малко!Затова-  Hug,ние сме с теб,ще се борим заедно дотогава,докато не гушнем малките съкровища Praynig!Кураж!

Общи условия

Активация на акаунт